Cover-afbeelding

Stadia Status: "Wacht niet tot Google uit zijn winterslaap ontwaakt"

In Stadia Status geeft elke week een andere PlayStadia-redacteur zijn kritische kijk op de afgelopen Stadia-week. Deze week merkt Seb op dat je dankzij de Stadia community niet hoeft te wachten tot Google uit zijn winterslaap ontwaakt.

Stadia Status

Google houdt een lange winterslaap als het op Stadia aankomt. Het is nu ongeveer een maand geleden dat we de laatste Community-update gezien hebben, en hoewel Google toen al duidelijk maakte dat we tijdens de feestdagen weinig nieuwe dingen moesten verwachten, is januari al wel even ingezet.

Lees ook:

Toch merken we dat de Stadia Community niet slaapt, want de beste, recente bijdragen aan de nieuwe gameservice zijn rechtstreeks van de community afkomstig. We zagen hoe gamers Stadia lieten werken op een smart display, de Google Nest Hub. Dat doe je door het scherm van je telefoon te casten naar het apparaat, en vervolgens kan je gamen op het grotere 7 inch scherm van het smart display.

stadia google nest hub pixel phone

Slimme browerextensie

Op social media zien we ook hoe fans zelf compenseren voor het bepaalde functies die er in Stadia ontbreken. Gamers bespreken al langer hoe een handige filter voor games in de Stadia-winkel ontbreekt, net als een eenvoudige klok in de Stadia-interface en meer opties waarmee je je netwerksnelheid kan monitoren. Met een nieuwe browserextensie voor Chrome kan je die zaken meteen toevoegen en hoef je niet te wachten tot Google uit zijn winterslaap ontwaakt.

stadia ecxtra features

De vraag is wat de volgende stappen zijn voor Stadia? Binnenkort moet Google wel met grootse, nieuwe dingen komen, want in februari vervallen de eerste Stadia Pro-abonnementen die kwamen met de Founder's- en Premiere Edition, en niet iedereen zal zijn Pro-abonnement willen verlengen.

Stilte voor de storm

Zonder Pro-abonnement kan je niet langer gamen met de hoogste resolutie, maar je verliest ook toegang tot de gratis games die je hebt gekregen tijdens de afgelopen maanden. Voorlopig is er nog geen manier om zonder Stadia Pro te gamen op Stadia, omdat de gratis Stadia Base-formule - waarmee je gratis Stadia gebruikt, maar wel voor je losse games betaalt - nog niet actief.

Lees ook:

We verwachten dus dat er meer duidelijkheid komt wanneer Googles winterslaap voorbij is. Hopelijk communiceert Google daarbij meteen over de alle nieuwe features die we de komende weken mogen verwachten, en laat het bedrijf zijn gamers niet in het ongewisse.

Win een Buddy Pass

Wil je niet wachten op de lancering van Stadia Pro en Stadia Base voor het grote publiek? In dat geval kan een buddy pass je meteen toegang geven tot Stadia. PlayStadia geeft een Buddy Pass weg die je recht geeft op drie maanden lang Stadia Pro samen met de maandelijks gratis games. Je kan hier deelnemen.

Buddy Pass

Wat denk jij dat we mogen verwachten van Google voor de komende weken en wat denk jij van de eigen initiatieven die Stadia-gamers nemen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Laat ook van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien57 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'