Cover-afbeelding

Input Latency Destiny 2 vergeleken op PS4 en Stadia

Op Reddit heeft een gebruiker de input latency, oftewel ingangsvertraging, getest die Destiny heeft op de PS4, Google Stadia op Chromecast en Stadia op Chrome.

Hoe snel kan het?

Onze PlayStadia-redacteur Alwin heeft de input latency getest die Destiny 2 heeft op PlayStation 4 en Google Stadia. Dat is een getal dat aangeeft hoeveel vertraging er zit tussen een 'input'-signaal en wanneer dat signaal omgezet is tot een actie, oftewel de tijd die zit tussen het indrukken van een knop en de reactie van je personage in-game.

“Ik heb deze tests gedaan door mezelf te filmen wanneer ik de analog stick omhoog duw (..) en vervolgens tel ik de video frames totdat er beweging is te zien op het scherm”, zegt Alwin in een bericht dat hij ook op Reddit deelde. Dat resulteerde in onderstaande resultaten, het is ook interessant om te weten dat hij werkte met de volgende verbinding: 25 0Mbps uploadsnelheid / 25 Mbps downloadsnelheid.

1. PS4 met een DualShock 4-controller verbonden met Bluetooth

2. Stadia op Chromecast verbonden met ethernet, Stadia Controller verbonden met 2.4 GHz WiFi

3. Stadia in Chrome op een MacBook Pro verbonden met 5GHz WiFi, DualShock 4 controller verbonden met Bluetooth

resultsten input latency google stadia

Dat resulteerde in een gemiddelde input latency van 16ms, wat best laag is gezien op Stadia games volledig gestreamd worden, In vergelijking met de PlayStation 4 waar alles via hardware gebeurd.

Alwin ging ook verder door te stellen dat de vertraging nog te verminderen is door ook de controller met het 5Ghz-netwerk te verbinden. Als de situatie niet perfect is, kijken we naar zo'n 36ms vertraging, Hij vergeleek het met gamen op een TV die automatisch ook, wat vertraging veroorzaakt.

Die gemiddelde input latency is dus prima voor een streamingdienst, en het zal je toelaten om de meeste games probleemloos te spelen. Toch is het niet alleen die ingangsvertraging die bepaalt of je zonder zorgen kan gamen, Meestal gaat het fout bij de verbinding tussen je router en Stadia. We raden je dan ook aan om altijd een ethernetkabel te gebruiken, en als dat niet mogelijk is met het 5Ghz wifi-netwerk te verbinden.

Wat denk jij van de resultaten en haal jij die ook? Laat het ons weten in de comments hieronder of via onze Facebookgroep. Lees ook over oververhitte Chromecasts bij te intensief Stadia-gebruik en Amazon heeft onthuld dat het met een eigen streamingdienst voor games gaat komen in 2020.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!