Cover-afbeelding

Deze games willen wij op Google Stadia zien

Deze games willen wij maar al te graag op de streamingdienst voor games zien van Google, verschillende genres en franchises die niet kunnen missen.

Ik wens dat...

Games maken of breken een platform en voor Google Stadia is het aanbod nog net te beperkt om een volwaardig gaming-alternatief te bieden voor consoles. Dat aanbod wordt wel al snel uitgebreid met maar liefst 120 nieuwe titels deze maand en er werd een first-party-studio geopend in Los Angeles.

google stadia chromebook controller

Toch zouden wij graag een aantal toptitels op de cloud gamingdienst zien, van Civilization tot The Witcher 3: Wild Hunt. Hier noemen we tien topgames die Google Stadia in onze ogen zou moeten aanbieden.

Doom Eternal

10) The Elder Scrolls: Skyrim, Bethesda bracht een geroemde role playing game uit in de geliefde Elder Scrolls-franchise. Skyrim neemt je mee naar de Noordelijke provincie van Tamriel waar je als één van de vele speelbare rassen het geheim ontdekt van de terugkeer van de draken. Een oersterke game-ervaring die gedreven wordt door de levendige wereld en het sterke verhaal. Niet te missen op welk platform dan ook!

9) Final Fantasy VII: de HD remake wordt als een exclusieve PlayStation-game uitgebracht maar zou niet misstaan op Stadia. De iconische gamereeks met een toegewijde fanbase zou zeker op Stadia kunnen verschijnen gezien uitgever Square Enix eerder de Tomb Raider trilogie ook beschikbaar maakte op de dienst.

8) Rocket League: Free to play, competitief en ongelooflijk verslavend, Rocket League is een voetbalgame waarbij je als een auto, niet als speler, moet zien te scoren. Leuk om online te spelen of samen op de bank.

7) Civilization VI: Waar zijn de strategie-games op Stadia? Deze 4x strategie-game past perfect op Stadia om onderweg te kunnen spelen, in de trein of tijdens een lange autorit. Verover de wereld met Ghandi, Willem van Oranje of een andere, iconische wereldleider.

6) Grand Theft Auto V: Sinds de release in 2013 is deze Rockstar-game niet weg te slaan uit de best verkochte games-lijstjes. Met een oersterk verhaal, aangrijpende personages en de gestoorde gameplay waar de GTA-franchise om bekend staat.

5) Resident Evil 3: De geliefde horrorgame uit 1999 zou het aanbod van Stadia flink diversifiëren aangezien we naast GYLT niet echt de keuze hebben uit een horror-game, kun jij Raccoon City overleven?

4) Minecraft: Houd het simpel. Minecraft is nog steeds een ongekend succes en is bovendien zo goed als overal te spelen. Waarom niet op Stadia? Bouw de mooiste constructies en deel je ervaring via de share-functie op de Stadia-controller.

3) The Witcher 3: Wellicht de meest iconische rpg uit de recente jaren van de gameïndustrie, sinds de release van Netflix' The Witcher is het bovendien weer één van de best verkochte Steam-games geworden. Laat ons het verhaal van Geralt spelen in de cloud!

2) Star Wars Jedi: Fallen Order werd geloofd als de Star Wars game die we altijd al wilden, maar nooit kregen. Verken een nieuwe kan van het heelal als Cal Kestis en zijn crew, van Respawn Entertainment, bekend van onder meer Apex Legends.

1) Call of Duty: Modern Warfare is niet te missen in je aanbod als platform. De first person shooter is groter dan games en is bijna noodzakelijk om speelbaar te zijn op Stadia. Bovendien is er met de nieuwe Warzone-mode een geweldige battle royale-mode uitgebracht.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!