Cover-afbeelding

Ubisoft Uplay Plus-abonnement krijgt bètatest op Stadia deze maand

Uplay Plus, de abonnementsdienst voor games, krijgt volgende maand een eerste bètatest op Stadia. Gamers zullen onbeperkt Ubisoft-spellen kunnen streamen via het cloud-gamingplatform van Google.

Uplay Plus

In de eerste maand nadat Google het doek lichte van Stadia zagen veel gamers de dienst foutief als een 'Netflix voor games'. Toch maakte Google bekend dat je onbeperkt games zal kunnen spelen op Stadia, maar dan met abonnementen die afkomstig zijn van de game-uitgevers zelf, en het is Ubisoft dat het voortouw neemt.

De Uplay Plus-abonnementsdienst voor games gaat vanaf deze maand getest worden door testers van Global Beta Test Network. Dat is een platform waarvoor je je kan aanmelden om allerlei diensten te testen en vervolgens feedback te geven. Leden van het platform hebben een e-mail gekregen met het verzoek om Uplay Plus te testen op Stadia. Daarvoor moeten ze eerst een reeks vragen beantwoorden en hun Uplay ID delen samen met het e-mailadres van hun Stadia-account.

Meer dan 100 games

De test zal doorgaan vanaf 28 februari, maar het is nog niet bekend wat hij precies inhoudt. Uplay Plus heeft meer dan 100 games van de uitgever, waaronder de bekende reeksen Assassin's Creed, Far Cry en Watch Dogs. Een volledige lijst met games vind je hier op IGN.

Veel details onbekend

Mogelijk zullen alle games beschikbaar zijn voor bètatesters, maar het zou ook om een selectie van het aanbod kunnen gaan. Het is ook niet bekend hoe lang de test precies zal duren en wanneer Uplay Plus voor alle Stadia-gamers toegankelijk zal zijn. Ubisoft verklaarde dat dat in 2020 zal zijn, maar een specifieke lanceringsdatum is nog niet bekend. We weten ook nog niet hoeveel het abonnement maandelijks zal kosten voor Stadia-gamers.

Wat denk jij van Uplay Plus voor Stadia? Laat het weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'