Cover-afbeelding

Unity is dankzij nieuwe update beschikbaar op Stadia

Unity 2019.3 is nu beschikbaar en wordt ook op Stadia ondersteund, dat is een tool die ontwikkelaars kunnen gebruiken om games te ontwikkelen.

Unity, precisie en perfectie

De Unity-update brengt de ontwikkelaarstool naar Stadia en dat heeft mogelijk tot gevolg dat indie-ontwikkelaars zich aan een Stadia-game gaan wagen. De Unity Engine is een game-engine die wordt aangeboden aan iedereen via open source, op die manier kunnen kleine/indie-ontwikkelaars een game bouwen zonder daar eerst een hele engine voor te moeten hebben.

unity

Dat het hele Unity-pakket nu ook te gebruiken is voor Stadia-applicaties en games is alleen maar toe te juichen voor de streamingdienst voor games. Op die manier wordt er een impuls gegeven aan onafhankelijke ontwikkelaars om aan de slag te gaan met projecten voor Google Stadia. Er komen al 120 games naar Stadia toe komend jaar, dat werd al bekendgemaakt en mogelijk brengt Unity daar nog meer titels bij, direct of indirect. Bekijk hier de plannen die Google met Stadia heeft voor 2020.

unity 2

Unity is een cross-platform-game-engine die door Unity Technologies wordt gemaakt, voor individueel gebruik is het gratis. Als je geld verdient door het gebruik van de Unity Engine, dan betaal je niets zolang het inkomen van je bedrijf onder de 100k per jaar is. Anders moet je Unity Pro aanschaffen.

Hier lees je alle details over de Unity 2019.3-update en hoe die niet alleen voor game-ontwikkelaars te gebruiken is maar ook voor veel andere tools. Verder lees je hier meer over update 2.2 en hoe het komt dat Stadia nog steeds niet op Android-televisies draait, ook zijn GYLT en Metro Exodus de gratis games voor deze maand.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!