Cover-afbeelding

Ubisoft-ontwikkelaars testen games op Stadia

Ubisoft-ontwikkelaars gebruiken Google Stadia om de games thuis te testen ten tijde van de lockdown door het coronavirus. Dat zegt CEO Yves Guillemot.

Snel en handig

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, vertelt dat ontwikkelaars van het bedrijf Google Stadia gebruiken om de games van het bedrijf te kunnen testen tijdens de thuiswerksituatie. Guillemot sprak met Twinfiniteover de situatie waarin de studio zich bevindt nu de grootste delen van de wereld met lockdown-maatregelen te maken hebben door het coronavirus.

stadia controller

Meer en meer mensen werken vanuit huis, maar voor game-ontwikkelaars moet er nog steeds zo snel mogelijk doorgewerkt kunnen worden. Ubisoft brengt Assassin's Creed Valhalla bijvoorbeeld ook uit op Stadia en zal ongetwijfeld druk bezig zijn met het afwerken van de game. Ontwikkelaars van het bedrijf gebruiken volgens Guillemot daarom Stadia als platform waar de games op getest worden.

De CEO stelt bovendien in het artikel dat hij cloud gaming als iets onvermijdbaars ziet en dat het op termijn de nieuwe mainstream zal worden. Hij denkt ook dat dit een langdurige trend is en dat de industrie verandert door cloud gaming-technologie.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!