Cover-afbeelding

TouchStadia: Gebruiker laat Stadia op Android draaien met touch controls

TouchStadia is Stadia besturen met touch controls, zoals op een smartphone, een gebruiker op Reddit onthulde hoe dat werkt op een Android-systeem.

Voor en door de community

Een Redditgebruiker is erin geslaagd om Google Stadia te laten draaien op een Android-systeem met touch controls. SmashShock deelde bovendien een tutorial zodat andere gebruikers ten volste gebruik kunnen maken van de streamingdienst voor videogames. Bovendien liet hij weten dat hij de tool blijft ondersteunen. Bekijk hier de volledige tutorial op GitHub.

Het werkt op zowel Android als Desktop:

1. Open de URL op je telefoon in Chrome. Ga steeds opnieuw naar de link omdat updates alleen daar beschikbaar zullen zijn.

2. Kies alle tekst in het kader en kopieer.

3. Open Stadia en zorg dat je het start via de Desktop Site-optie.

4. Wanneer het open is klik op de 'address bar' en type javascript:. Plak de tekst die je kopieerde na de colon, zonder spatie. Je moet javascript typen omdat Chrome het je niet laat plakken.

5. Klik op enter. Stadia moet nu herkennen dat er een joystick wordt verbonden.

6. Je moet deze procedure herhalen als je de browser sluit of wanneer je Stadia ververst.

touchstadia

Desktop-gebruikers kunnen gewoon de extensie installeren en genieten van TouchStadia. Op de subreddit meldt de gebruiker dat hij de functie zal blijven ontwikkelen en het ook 'mooier' zal maken, momenteel is het grootste probleem dat de knoppen soms te groot zijn voor bepaalde schermen.

Verder komen ASUS ROG Smartphones vanaf nu standaard met Google Stadia, dat is via een strategisch partnerschap bepaald. Ook werkt Stadia al op een aantal Android-smartphones buiten de Pixel en wordt Uplay Plus in beta getest deze maand.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!