Cover-afbeelding

Hoe werkt Stream Connect op Stadia, ofwel lokale multiplayer?

Stream Connect is de manier om multiplayer te spelen via Google Stadia, vooral voor lokale co-op-sessies met splitscreen games.

Twee, drie ... honderd

Google Stadia heeft volgens Erin Hoffman-John, de 'lead designer' voor 'research and development', een enorme multiplayer-potentie. Hij zegt via Androidcentral dat er “dankzij Google's unieke infrastructuur een manier is voor ontwikkelaars om games te maken voor honderden spelers die met lage vertraging en perfecte synchronisatie kunnen samenspelen.”

stadia controller i made this challenge

Dat vertaalt zich ook in lokale co-op, alhoewel dat niet met honderd man tegelijk zal zijn. De lokale co-op-sessies op splitscreen zijn door veel ontwikkelaars achterwege gelaten omdat het heel intensief is voor de console of het platform. De games zijn namelijk grafisch zo veel beter geworden dat de hardware het simultaan renderen van meerdere schermen niet meer aankan.

stadia store lists

Google Stadia heeft daar geen last van omdat alle hardware zich in de datacenters van de techgigant bevindt. Elk aparte scherm in splitscreen zal dus geen last hebben van een oververhitte console en dus geen last hebben van problemen met de prestaties, zo lang de internetverbinding in orde is.

Stream Connect is dus een soort onbegrensde splitscreen en spelers zouden individueel hun eigen scherm kunnen besturen. Het werd al eens voorgedaan op het podium toen Hoffman-John drie verschillende streams op één scherm liet zien en vertelde dat hij er zo veel als hij wil kan aanzetten en ze zo kan indelen op het scherm als hij wil.

Google Stadia

Wat zijn jouw ervaringen met lokale oftewel couch co-op via Google Stadia? En welke games speel jij het liefste samen met iemand? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep! Bekijk hier alvast onze favoriete multiplayer games op Stadia en lees ook meer over het opslaan van gameplay-clips.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!