Cover-afbeelding

SteamWorld games komen snel naar Google Stadia

De vier SteamWorld games komen allemaal naar Google Stadia toe, dat onthuld Google in een Community blog. De games zijn stuk voor stuk culthits geworden en kan je bijna streamen.

Cult-klassiekers

De populaire SteamWorld games zijn aangekondigd voor Google Stadia, dat gebeurde via een Stadia Community blogpost. Het gaat om vier games SteamWorld Dig, SteamWorld Dig 2, SteamWorld Heist en SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech. Stuk voor stuk werden de games goed ontvangen, de eerste twee (Dig en Dig 2) zijn voor de fans van actie avonturen en platformgames. SteamWorld Heist is op zijn beurt voor fans van turn based strategy en ten slotte kunnen spelers los gaan op deck building in Hand of Gilgamesh.

De wereld van SteamWorld is, zoals je wellicht al kon raden, steampunk. Dat betekent dat er allerlei mensachtige robots in de game zitten met elk een functie/specialiteit. Dat wordt handig uitgespeeld door er verschillende archetypes games voor te ontwikkelen, de stijl waarin de game visueel werd vormgegeven is redelijk gelijk voor alle vier de titels.

Stadia Pro-abonnees kunnen direct bij de launch al aan de slag met de SteamWorld-titels, de rest kan ze allemaal aanschaffen via de Stadia Store in de app. Google sluit de blogpost af door ons te wijzen op de release van Watchdogs Legion, Cyberpunk 2077, Spitlings en 'veel meer' die dit jaar moet gebeuren.

Cyberpunk 2077 werd al uitgesteld naar een release in september en ook Watchdogs Legion komt pas later uit nadat Ubisoft aankondigde dat er maar liefst vijf titels later zullen verschijnen. Voor ander Stadia-nieuws lees je hier alles over de nieuwe Android-telefoons waar Stadia op is verschenen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!