Cover-afbeelding

Stadia Q&A: de toekomst van Stadia en de werksfeer bij Google uitgelicht

Het team achter Stadia vertelt over hoe het is om bij Google te horen, over de start up-cultuur en de toekomst van de streamingdienst voor videogames.

Verleden, heden en toekomst

Google Stadia gaat de komende periode in een hogere versnelling met de release van Stadia Base als basisversie van de streamingdienst voor videogames. Tot nu toe was Stadia slechts te spelen voor mensen met een Founders Edition of een Premiere-versie. Om bij te kunnen blijven moet er vers bloed bij het team komen.

Het Google Stadia Team hield daarom een Q&A voor potentiële werknemers, via 9to5google.

jade raymond head of stadia at google

Jade Raymond, VP & Head of Stadia Games and Entertainment), Erin Hoffman-John (Head of Creative, Stadia StarLab) en Justin Lambros (Executive Producer for Stadia) waren aanwezig voor de Q&A.

Het drietal is zelf nog niet zo lang werkzaam bij Google en Hoffman-John vertelt hoe Google hen benaderde: “Toen Google vertelde wat het aan het doen was, ging het van 'oh, dit is duidelijk de toekomst en de volgende grote stap voor gaming'.” Ook Raymond bevestigde dat het idee revolutionair klonk: “Ik denk dat dit sinds 20 jaar de grootste ontwikkeling is in gaming.”

erin hoffman-john

Het gesprek wordt dan gestuurd naar de werkervaring van het drietal in de bureaus van Google, Lambros stelt dat er een constant 'start up-gevoel' heerst. Daarmee doelt hij onder andere op het samenwerken met verschillende teams en het opbouwen van dingen uit het niets.

“We kunnen verschillende dingen doen zoals het opbouwen van de processen en producten, dan heb je de steun van een groot bedrijf als Google daarnaast, dat is wat dit een bijzondere kans maakt.”

justin lambros jade raymond erin hoffman-john

Ten slotte wordt er kort ingegaan op de toekomst van Stadia, waar het team eerder al een roadmap voor uitbracht. Jade Raymond klinkt ambitieus in haar antwoord, “Stadia zal die grote titels hebben die bewijzen dat alles wat er tijdens GDC 2019 werd aangekondigd, daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht.”

Daarnaast werd nogmaals bevestigd dat Stadia de komende jaren naar veertien 'gebieden' zal uitbreiden en dat er het komende jaar al een heleboel games naar de dienst gaan komen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!