Cover-afbeelding

Stadia Team versterkt zich met Alex Hutchinson van Typhoon Studios

Het Stadia Team heeft een nieuw lid aangeworven, het gaat om de mede-oprichter en creative director van Typhoon Studios, Alex Hutchinson.

Witte walvis

Alex Hutchinson is de nieuwste toevoeging aan het Google Stadia Team als Senior Creative Director. Hutchinson was de mede-oprichter en Creative Director van Typhoon Studios en werkte onder andere aan Journey To The Savage Planet, Far Cry 4, Assassin's Creed 3, Spore en The Sims 2. Dat schrijft stadiasource.com.

pixel op smartphone android ios app

Hutchinson werkte eerder ook bij Electronic Arts en Ubisoft voordat hij Typhoon Studios begon, hij brengt dus een heleboel ervaring naar de studio toe. Typhoon Studios werd in december opgekocht door Google en is momenteel bezig met 'meerdere projecten' voor de cloud gamingdienst waar ze het helaas nog niet over kunnen hebben.

stadia controller

Het persoonlijke handelsmerk van Alex Hutchinson is zijn nadruk op games die de nadruk leggen op het verhaal, we zijn dus erg benieuwd naar de projecten die van zijn hand zullen komen.

Er zijn momenteel nog geen plannen om Journey To The Savage Planet beschikbaar te stellen voor Google Stadia, check hier welke tien games wij graag op Stadia zouden zien. Verder komt DOOM Eternal deze maand uit op de cloud gamingdienst en bekijk hier hoe jij Stadia kan gebruiken op je Chromebook.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!