Cover-afbeelding

Gamer laat Stadia vlot op Nintendo Switch werken met Joy-Cons

Een Spaanse gamer is erin geslaagd om Google Stadia te laten werken op zijn Nintendo-Switch-console. Hij kreeg daarbij ook de de Joy-Con-controllers aan de praat.

Stadia op Switch

Stadia kan je zowel spelen op je laptop, tv als Pixel-telefoon, maar de veelzijdigheid van Googles nieuwe gameplatform gaat nog veel verder, zo blijkt. Een gamer is erin geslaagd om Stadia te laten werken op zijn Nintendo Switch, dat meldt een Spaanse nieuwssite.

We krijgen ook een Spaanstalige YouTube-video te zien waarin 'Isaaki-Gaming' zijn werkwijze uit de doeken doet. Eerst heeft hij naar eigen zeggen een aangepaste versie van Android op de Switch geïnstalleerd, genaamd Lineage OS. Vervolgens kon hij de Stadia-app installeren en de tool 'Magisk v20.1' gebruiken om games te laten werken op de console.

Gebruik de app, niet de browser

De man waarschuwt dat het belangrijk is om de app van Stadia te gebruiken en niet via de Chrome-browser te spelen, omdat anders de Joy-Con-controllers van Nintendo niet zullen werken. Het is sowieso risicovol om onofficiële software op de Switch te installeren, dus we raden aan om het voorlopig bij je pc, telefoon of televisie te houden.

Het is niet de eerste keer dat gamers Stadia laten werken op een platform dat niet officieel wordt ondersteund door Google. Gamers lieten Stadia ook al draaien op andere telefoons dan de Pixels van Google en de dienst zal mogelijk ook werken met de Nintendo Switch.

Wil jij Stadia ook stiekem graag op je Switch spelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Laat ook van je horen in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien45 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'