Cover-afbeelding

Stadia Pro nu tijdelijk voor iedereen gratis te proberen

Google maakt bekend dat iedereen nu twee maanden lang gratis met Stadia Pro aan de slag kan, ook de huidige abonnees. Dat doet Google om gamers een hart onder de riem te steken als gevolg van de corona-pandemie. Gamers kunnen negen verschillende games gratis spelen op de cloud-gamingdienst.

Stadia Pro gratis

Google maakt het voor iedereen mogelijk om de komende twee maanden zelf gratis Stadia Pro uit te proberen. Mensen die zich nu aanmelden kunnen aan de slag met de games die je bij Pro krijgt. Het gaat om spellen als 'GRID', 'Destiny 2: The Collection' en Thumper. Deze maand zijn 'Spitlings', 'Serious Sam' en 'Stack on Stacks' er nog bijgekomen. De games die in de tweede maand beschikbaar zullen zijn, worden op een later moment bekendgemaakt.

Lees ook:

Ben je al een abonnee van Stadia Pro? In dat geval hoef je gedurende twee maanden geen abonnementskost van 9,99 euro per maand te bepalen. Na afloop van de twee gratis maanden worden abonnementen wel gewoon verlengd en betaal je de normale prijs.

pixel op smartphone android ios app

Meld je aan

Met een Pro-abonnement kunnen gamers ook de games aanschaffen die te koop zijn in de store van Stadia. Daar is onder andere The Division 2 te vinden. Als je zelf Stadia Pro wilt proberen, dan kun je via de volgende link je aanmelden. Vervolgens moet je de Stadia app downloaden op iOS of Android. Als je in een Chrome-browser speelt, kun je naar Stadia.com gaan, daar inloggen en spelen.

Lees ook:

Ben je nog een leek wat Stadia betreft? In dit artikel lees je de belangrijkste dingen die je moet weten en hier lees je over onze preview van Stadia.

Google Stadia

Spelen op telefoon en tv

Stadia is ondertussen ook op meer telefoons beschikbaar en hier vind je een volledige lijst van ondersteunde toestellen. We leggen in dit artikel uit hoe je met Stadia op je smartphone aan de slag kan.

Wie Stadia ook op zijn televisie wil spelen kan hier meer leren over de Stadia Premiere Edition (129 euro) die komt met de officiële controller en een Chromecast Ultra-stick. Je kan die ook tweedehands kopen en daarover geven we hier de nodige informatie.

stadia store lists

Normaal gesproken ondersteunt Stadia Pro 4K-resolutie, sinds kort ook in je browser, maar vanwege de internationale richtlijnen die gelden voor internetgebruik rondom de pandemie, is het nu alleen mogelijk om in 1080p te spelen. Ga jij voor het eerst met Stadia aan de slag? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel en kom even 'hallo' zeggen in onze PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sven Rietkerk

    Sven Rietkerk12 artikelen