Cover-afbeelding

Google Stadia is op PC te installeren via Google Chrome

Google zal de installatie voor Stadia op Pcs via Chrome laten gebeuren, de Stadia-app voor computers is via de browser te gebruiken.

Progressive Web Apps

Google Stadia is voor PC te installeren via de Chrome-browser, dat maakte Google bekend en werd gedeeld op Reddit. Op stadia.com kunnen PC-gebruikers rechtsboven op de drie puntjes klikken om vervolgens de optie 'install Stadia' te selecteren. Dan wordt de Stadia-applicatie op je computer geïnstalleerd, het is wel handig om te weten dat dit geen vereiste is om met Stadia aan de slag te kunnen op een PC. Wel gaat het allemaal wat sneller.

Google Stadia

Gebruiker Philosophical_Liar deelde de informatie op Reddit en vermeldde erbij dat hij ontdekte dat al zijn Chrome Extensions, uitbreidingen zoals Ad Blocker en dergelijke, niet overgenomen worden in Stadia. Dat is volgens hem waarschijnlijk omdat de dienst dan niet optimaal kan draaien.

Technologie regeert

Gebruiker Plectosverklaart in een reactie op het oorspronkelijke bericht om wat voor een technologie het gaat en stelt: “Voor diegenen die het zich afvragen, het gaat hier om een PWA (Progressive Web App) en de website is met die technologie gebouwd, dat laad extra features toe zoals offline load, notificaties en betere caching”.

Google Stadia

De Premiere Edition is verzonden als tweede lading pre-orders voor de streamingdienst voor videogames, bovendien zijn er nieuwe games toegevoegd aan het aanbod toch missen wij deze vijf games zeker op Stadia. Check hier ook alvast de vijf beste alternatieven voor Google Stadia en er wordt een Black Friday-uitverkoop gehouden waar je hier alles over leest.

Wat is jouw mening over Google Stadia nu we meer dan een week na de launch zijn? Is het een succes of gaat het langzaamaan verdwijnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder en in onze Facebook-groep waar ook jij bij kan komen!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!