Cover-afbeelding

Verrassing: Stadia krijgt grotere line-up van 22 games bij lancering

Google heeft onthuld dat bij de lancering van 19 november 22 spellen zullen werken met het nieuwe gamestreamingplatform Stadia, terwijl er eerder 12 werden bevestigd.

Stadia-games

De eerste spelers zullen vanaf 19 november op Stadia kunnen gamen met de Founder's Edition- en Premiere Edition-pakketten, Google bevestigde eerst 12 gametitels voor die deadline, en 14 andere spellen zouden later dit jaar nog naar het gameplatform komen. Google komt nu terug op die informatie en het stelt een line-up voor van 22 titels.

Het is de producer en gamejournalist Geoff Keighley die als eerste het nieuws bekend maakt op Twitter. In een tweet zegt hij het volgende: "Vanavond heeft Google Stadia bekend gemaakt dat zijn aanbod voor dinsdag is uitgebreid tot 22 games, ten opzichte van de 12 games die vorige week werden aangekondigd."

gylt launch trailer stadia

Games lancering 19 november

Kneighley's tweet werd geretweet door Stadia-topman Phil Harrison. Je ziet meteen ook de nieuwe line-up hieronder. De nieuw toegevoegde games voor de lancering, zijn vetgedrukt.

Het betreft spellen die later dit jaar nog voor Stadia beschikbaar zouden zijn, maar nu toch eerder naar het platform komen, met uitzondering van Just Dance 2020. Grid is ook een opvallende titel, want voor Stadia krijgt deze racing-game een speciale modus waarbij 40 auto's tegelijk tegen elkaar racen.

> Assassin’s Creed Odyssey

> Attack on Titan: Final Battle 2

> Destiny 2: The Collection (available in Stadia Pro)

> Farming Simulator 2019

> Final Fantasy XV

> Football Manager 2020

> Grid 2019

> GYLT

> Just Dance 2020

> Kine

> Metro Exodus

> Mortal Kombat 11

> NBA 2K20

> Rage 2

> Rise of the Tomb Raider

> Red Dead Redemption 2

> Samurai Shodown (available in Stadia Pro)

> Shadow of the Tomb Raider

> Thumper

> Tomb Raider 2013

> Trials Rising

> Wolfenstein: Youngblood

Games later in 2019

Later in 2019 volgen nog vier andere titels die alvast bevestigd zijn, namelijk: Ghost Recon: Breakpoint, Dragonball Xenoverse 2, Darksiders Genesis en Borderlands 3. Al bestaat de kans dat er dit jaar nog meer games richting Stadia komen.

Wat vind jij van de nieuwe line-up? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel, of laat van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'