Cover-afbeelding

Google Stadia: welke games kun je spelen?

Google Stadia zal bij de lancering meer dan dertig games van grote en indie-ontwikkelaars beschikbaar hebben.

Van Assassin's Creed: Odyssey tot DOOM: Eternal vanaf dag één

Google Stadia heeft vooral Ubisoft's Assassin's Creed: Odyssey gebruikt om de live gameplay mee te presenteren, maar er komen een heleboel andere titels uit op de streamdienst voor games. Zo wordt de nieuwe Ghost Recon: Breakpoint beschikbaar, ook een titel van Ubisoft, en werd de eerste blik geworpen op de nieuwe DOOM: Eternal van Bethesda.

We noemden Ubisoft en Bethesda al, maar er zijn meer uitgevers aanwezig met games wanneer Stadia uitkomt. Ubisoft brengt buiten AC: Odyssey en Ghost Recon: Breakpoint ook Watch Dogs: Legion, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising, The Crew 2 en Just Dance uit op het platform.

Bethesda voegt DOOM 2016, Rage 2, The Elder Scrolls Online en Wolfenstein: Youngblood toe aan het roster naast DOOM: Eternal.

Andere uitgevers die nadrukkelijk aanwezig zijn op het platform zijn Square Enix, dat de nieuwe Tomb Raider-trilogie uitbrengt net als Final Fantasy XV én Marvel's: The Avengers. 2K is van de partij met NBA 2K en Borderlands 3.

Bungie brengt ook Destiny 2 naar Stadia, waar de nieuwe uitbreiding Shadowkeep voor op het programma staat net als New Light voor nieuwe spelers.

Hieronder hebben wij de games opgelijst die (op het moment van schrijven) aangekondigd zijn speelbaar te worden zodra Google Stadia wordt gelanceerd:

Assassin's Creed Odyssey

Baldur's Gate 3

Borderlands 3

Darksiders Genesis

Destiny 2

Doom 2016

Doom Eternal

Dragon Ball Xenoverse 2

Farming Simulator 19

Final Fantasy XV

Football Manager

Get Packed

GRID

Gylt

Just Dance

Metro Exodus

Mortal Kombat 11

NBA 2K

Power Rangers: Battle for the Grid

Rage 2

Samurai Shodown

The Elder Scrolls Online

Thumper

Tomb Raider Definitive Edition

Shadow of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy's The Division 2

Trials Rising

The Crew 2

Wolfenstein: Youngblood

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!