Cover-afbeelding

Google opent nog twee studio's voor Stadia-games

Nieuwe kansen in verre landen

De eerste studio genaamd Stadia Games en Entertainment werd aangekondigd in maart tijdens een GDC en moet het thuis worden van Google's first-party games. Jade Raymond is het hoofd van Stadia Games en Entertainment en ze legt hier in detail uit wat haar visie is voor Stadia.

jade raymond google stadia Games and Entertainment baas

Afgaande op de sollicitatiepagina van Google kunnen we stellen dat er behalve in Montréal ook studio's geopend zullen worden in Londen en Tokio. Er worden namelijk vacatures op Google Careers te vinden waarin gezocht wordt naar onder meer een Executive Game Producer in beide steden en een Associate Producer-positie in Tokio. In alle vacatures wordt dezelfde omschrijving gegeven in wat Stadia zoekt in een uitvoerend producent.

jade raymond head of stadia at google

Ervaring

Wat opvalt bij de vacature voor de positie in Londen is dat de producent “ervaren moet zijn als second-party producent.” Een second-party game is een game die door een ontwikkelaar werd gemaakt voor een ander, groter bedrijf die de game uitgeeft. Pokémon is daar een voorbeeld van. Deze game is ontwikkeld door Game Freak en uitgebracht door Nintendo. Dat lijkt in grote mate deel uit te maken van de strategie rondom Stadia als streamingdienst.

Door deze omschrijving lijken de studio's in Engeland en Japan zich ook te richten op second-party games terwijl de studio in Montréal vooral op eigen games lijkt te gaan behandelen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!