Cover-afbeelding

Stadia draait nog niet op Android-televisies na update 2.2

Google Stadia heeft met update 2.2 nieuwe functionaliteit geïntroduceerd, maar het spelen op Android-televisies lijkt nog niet te werken.

Testen en updaten

Google heeft bekendgemaakt wat het in 2020 wil bereiken met de streamingdienst voor games die Stadia heet. Daar hoort onder meer bij dat de dienst naar meer Android-apparaten moet komen zoals smartphones en televisies. Via 9to5google.

stadia google nest hub pixel phone

Volgens een gebruiker uit Noorwegen was de Android-client te zien met een 'Choose where to play'-menu. Wanneer de gebruiker het scherm kiest, krijgt hij een foutmelding te zien 'Failed to initialize', dat komt waarschijnlijk omdat het scherm verkeerd wordt geïdentificeerd als een Chromecast Ultra. Wellicht komt de update na 2.2 met oplossingen daarvoor, check hier wat update 2.2 precies heeft geïntroduceerd op Stadia.

Eerder werden er ook al meldingen gedaan van zoiets dat op een Android-televisie gebeurt, volgens de plannen voor dit jaar wordt de ondersteuning voor Stadia vergroot dit jaar. Dat moet meer schermen beschikbaar maken voor gebruikers om de games op te streamen

pixel op smartphone android ios app

In ander Stadia-nieuws gaat Philips Stadia integreren in Android-televisies, maar wel pas wanneer het daar helemaal klaar voor is. Lees hier ook al meer over hoe jij je input latency kan verbeteren op Stadia of check hier de opinie van onze redactie over de komst van 120 games naar Google Stadia.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!