Cover-afbeelding

Stadia-controller krijgt mysterieuze update, klaar voor draadloos?

De Stadia Controller heeft een update gekregen die je manueel kan installeren. Google geeft geen informatie vrij over de verbeteringen die zijn doorgevoerd, maar mogelijk krijgt de controller binnenkort ondersteuning voor draadloos gebruik.

Stadia Controller-update

De Stadia Controller heeft zijn allereerste update gekregen, maar Google geeft geen informatie vrij over de precieze veranderingen als gevolg van de update. De Stadia-app vraagt ook niet aan gebruikers om de update uit te voeren en hij kan alleen manueel worden getriggered. We verwachten dat binnenkort alle gebruikers verzocht worden om een update te installeren.

Lees ook:

Draadloos

Mogelijk heeft Google enkel een paar foutoplossingen uitgevoerd, maar gebruikers speculeren ook dat de controller alvast de nodige update heeft gekregen waarmee hij binnenkort draadloos zal werken samen met je pc en Pixel-telefoon. Google heeft onlangs aangekondigd dat het draadloze verbinden binnenkort beschikbaar zal zijn.

stadia controller i made this challenge

Op dit moment kan je nog niet draadloos verbinden met je pc, maar het gebeurt wel vaker dat fabrikanten alvast een nieuwe functionaliteit via een update uitrollen om pas later de functie te activeren bij gebruikers. Wil je dus als een van de eersten je controller draadloos gebruiken, dan is het aangewezen dat je de update nu alvast installeert.

Zo voer je de update uit

Als je de update handmatig wil triggeren, dan moet je je controller opnieuw met wifi laten verbinden en hem instellen zoals de eerste keer.

> Start de controller op en houd de Stadia-knop en Y-knop tegelijk ingedrukt zodat je een oranje, knipperend licht ziet.

> Ga naar de Stadia-app en tik op het pictogram met de controller om hem te verbinden

> Vervolgens kan je je wifi-wachtwoord invoeren om te verbinden

Stadia Controller update

> Daarna krijg je het verzoek om een update uit te voeren en vervolgens tik je op 'Volgende'

Heb jij de update succesvol uitgevoerd? Kijk je ernaar uit om je controller draadloos te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

Stadia Controller update
  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'