Cover-afbeelding

Geïntegreerde Stadia Chatdienst komt eraan

Google Stadia krijgt wellicht een geïntegreerde chatdienst om de communicatiemogelijkheden op de streamingdienst te verbeteren, dat is essentieel voor multiplayer gaming.

Lekker chatten

Google Stadia krijgt mogelijk een geïntegreerde chatdienst, dat moet de mogelijkheden voor gebruikers om met elkaar te communiceren, verbeteren. Momenteel kunnen gebruikers elkaar spreken via persoonlijke audio en voice party-systemen, zoals dat bij PlayStation ook kan bijvoorbeeld. Geschreven communicatie is echter helemaal niet beschikbaar op de game-streamingdienst van Google.

pixel op smartphone android ios app

9to5google, via AW.nl, wist in de code van de Stadia-applicatie te duiken waar het meerdere keren op chatfuncties dook, zoals de DM (Direct Message)-optie. Daar ontdekten ze ook dat het aan de privacy-instellingen ligt van de gebruikers of ze wel of geen berichten toegestuurd kunnen krijgen. Ook lijken de ontwikkelingen nog maar recent doorgevoerd te zijn, wat kan betekenen dat een daadwerkelijke lancering van de chat niet direct zal gebeuren. Google liet zelf nog niets los over een mogelijke chatfunctie op Stadia.

stadia pro games mei

Wel is het nu mogelijk om de Google Assistant te gebruiken met de Stadia-app op Android-smartphones en Chromebooks. Verder check je hier alles over de eerste Assassin's Creed game op Stadia, Valhalla en ten slotte lees je hier meer over de games van EA zoals Star Wars Jedi: Fallen Order en FIFA 20 die op Stadia uitkomen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!