Cover-afbeelding

Gratis Stadia Base beschikbaar "in de komende maanden"

Stadia Base is de gratis formule waarmee gamers gratis van Stadia gebruik kunnen maken. Ze moeten dan enkel betalen om de games zelf te spelen. Base zal in de komende maanden beschikbaar zijn.

Stadia Base

Vanaf het begin dat Stadia werd aangekondigd, maakte Google duidelijk dat er zowel een betalend abonnement komt met Stadia Pro als een gratis formule met Stadia Base. Stadia Pro geeft je in ruil voor je abonnementsgeld maandelijks games en het laat je gamen aan de hoogste kwaliteit, terwijl je met Stadia Base gratis gebruik kan maken van de streamingdienst en je moet enkel de games zelf kopen.

Stadia Base zou vanaf dit jaar beschikbaar zijn en Google vice president Phil Harrison zegt nu in een interview met Protocol dat de dienst de komende maanden beschikbaar wordt.

mortal kombat 11 stadia multiplayer guide

"In de komende maanden"

"Het grote strategische verschil is dat je in de komende maanden gratis Stadia zal kunnen ervaren. Je moet geen geld neerleggen, je moet geen doos in je huis plaatsen en je kan gewoon clicken om te spelen en genieten van geweldige games, recht vanuit ons datacenter", aldus Harrison.

Lees ook:

"In de komende maanden" is niet meteen de meest concrete tijdsaanduiding, maar we kijken uit naar de lancering van Stadia Base. Wanneer gamen gratis wordt, zal de dienst veel toegankelijker zijn voor het grote publiek. Je kan dan al spellen spelen met je muis en toetsenbord of de controller die je gewoon al in huis hebt.

Laat van je horen

kijk jij uit naar de Stadia Base-lancering? Verwacht jij dat die een grote impact kan hebben op het succes van Stadia? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'