Cover-afbeelding

Officiële Stadia-app is nu in de Play Store beschikbaar

Google heeft ter voorbereiding op de lancering van zijn gamestreamingdienst Stadia, de Stadia-app in de Play Store gelanceerd.

Google Stadia

Stadia is Googles nieuwe gamingplatform die geheel via de cloud verloopt. Met Stadia kun je je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen spelen. Op deze manier zorgt Google ervoor dat het nieuwe platform voor iedereen beschikbaar is waar ook ter wereld.

Het streamen van games via Stadia is mogelijk op je televisie met behulp van Chromecast Ultra of via de Chrome-browser op je pc of laptop. Daarnaast kun je Stadia-games ook spelen op Google Pixel-telefoons: de Google Pixel 4, Pixel 4 XL Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a en Pixel 3a XL. Voor de mensen met een van deze telefoons is nu de Stadia-app in de Play Store gelanceerd.

Google Stadia-app

Google Stadia-app

De Google Stadia-app kun je gebruiken om games aan te schaffen maar ook om een overzicht van je bibliotheek te bekijken.

De app start op met een scherm waar Destiny 2 wordt gepromoot waarna je een Google-account moet selecteren om je gekoppelde Stadia-account te activeren. Als je het account eenmaal bevestigd heb, kun je overigens niet meer wisselen van account.

Daarna voer je de uitnodigingscode in die je bij je Founder's Edition of Premiere Edition hebt gekregen, en dan kun je aan de slag.

Google Stadia-app

Lancering Google Stadia

Google Stadia is vanaf 19 november in Nederland beschikbaar en dan kunnen de mensen die de Founder's Edition en Premiere Edition hebben aangeschaft als eerste ermee aan de slag.

Wij zijn benieuwd wie van jullie vanaf 19 november met Stadia aan het gamen gaat. Laat het ons weten in de reacties.

  • Claudia Rahanmetan

    Claudia Rahanmetan14 artikelen

    Ik leef voor Android, sushi en gif'jes.