Cover-afbeelding

Stadia APK: Base wordt voorbereid, YouTube streaming en proefversie pro

Google Stadia heeft een update gekregen die de cloud gaming-dienst naar versie 2.7 brengt en de UI ietwat verandert, achter de schermen gebeurt er echter veel meer.

Groots en beter

De updates van Google Stadia worden ontleed tot de code waaruit komende features kunnen blijken, via 9to5google wordt de code geanalyseerd. Daar werd uit afgelezen dat Google bezig is met de voorbereidingen voor de release van Stadia Base, een gratis proefperiode voor Stadia Pro en het integreren van YouTube Streaming. Dit blijven allemaal interpretaties en is geen garantie dat de features daadwerkelijk in de streamingdienst voor videogames komen.

pixel op smartphone android ios app

Stadia Base wordt de standaard-versie van Google Stadia en er werd gezien dat de aanmeldingsprocedure in de code staat. Verder lijkt er een beperking te komen op het aantal gebruikers dat een standaard-account kan aanmaken, zo moeten de servers beschermd worden tegen een overspoeling van accounts.

Google Stadia

Verder werd er ook een Pro Pass-vermelding gespot, dat zou een soort Buddy Pass kunnen zijn maar dan voor een Pro-abonnement voor een bepaalde periode. Het is niet duidelijk of die passes gebruikt zullen worden als promomateriaal of dat ze te koop worden aangeboden in de shop.

Ten slotte lijkt YouTube Streaming dan toch naar Google Stadia te komen, die feature werd tijdens de GDC 2019 aangekondigd. Het lijkt erop dat gebruikers de naam van de stream makkelijk kunnen aanpassen.

stadia controller i made this challenge

Lees hier waarom er zo weinig indie-games beschikbaar zijn, en komen, op Google Stadia en check hier de tien games die binnenkort op Stadia te spelen zijn. Verder kan je hier meer lezen over de werksfeer bij Google.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!