Cover-afbeelding

Google Stadia: Access Codes Founder's Edition drie dagen na launch verstuurd

De Google Stadia Access Codes zijn dan toch verstuurd door Google voor mensen met een Founder's Edition, dat is twee dagen na de launch.

Het kan alleen maar beter gaan

We kunnen stellen dat de launch van Google Stadia niet goed was, zo moesten de mensen met een pre-order nog wachten op toegangscodes en blijken de Chromecast nogal snel te oververhitten bij intensief gebruik. Nu heeft Google dan toch alle toegangscodes uitgestuurd naar de mensen die een Founder's Edition bestelden.

Google schreef in een tweet: “Hier is de laatste update, als je een Founder's Edition bestelde en betaalde, zou je nu je toegangscode moeten hebben. Pre-orders en toegangscodes voor de Premiere Edition worden volgende week uitgestuurd.”

Ook werd bekendgemaakt dat het bedrijf de Premiere Edition volgende week zal verschepen, dat was de tweede reeks pre-orders voordat Stadia Base uitkomt in 2020. Google gaf in de marketing de indruk dat er op de Founder's Edition te spelen zou zijn op de dag van de launch, toen dat niet het geval was, werd de r/Stadia subreddit overspoeld met kwade gebruikers die petities startten om hun geld terug te vragen.

Stadia Google Store

Volgens The Verge heeft Google ook gelogen over de kwaliteit waarin de games gestreamd kunnen worden, Destiny wordt als voorbeeld gebruikt. Destiny 2 zou kunnen draaien in 4K resolutie en nu blijkt dat BUNGIE toegeeft dat het niet het geval is. “Streamen in 4K is eigenlijk een render van 1080p gecombineerd met een aantal technieken om de kwaliteit in het algemeen te verbeteren”.

google stadia controller

Google Stadia heeft een rommelige release gekend, waar gaat het vanaf hier naartoe? Wat denk jij? Laat het ons weten in de comments en join onze Facebook-groep.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!