Cover-afbeelding

Google: wie Stadia-abonnement niet verlengt krijgt gratis Stadia Base

Google bevestigt dat wie zijn of haar Stadia Pro-abonnement niet verlengt automatisch in de gratis Stadia Base-formule terechtkomt. Je zal dan je gratis Pro-games niet meer kunnen spelen.

Stadia Pro verloopt

Wie nu via Stadia gamet doet dat op twee manieren: gamen via een bundel zoals Founder's Edition of met een buddy pass die je van een vriend hebt gekregen. Hoe je ook speelt, je krijgt drie maanden lang het Stadia Pro-abonnement ter waarde van 9,99 euro per maand waarmee je maandelijks gratis games krijgt en kan spelen aan de hoogste kwaliteit.

Lees ook:

De eerste gamers konden op 19 november spelen via de dienst en dat wil zeggen dat die Stadia Pro-abonnementen binnenkort verlopen. Google zegt nu dat gamers die beslissen om hun abonnement niet langer te verlengen, nog steeds van Stadia kunnen gebruikmaken. Je krijgt dan automatisch toegang tot de gratis Stadia Base-formule, weet 9To5Google.

stadia base

Stadia Base

Je streamkwaliteit wordt verlaagd naar maximaal 1080p en je geluid verandert van surround naar stereo. Daarnaast verlies je ook toegang tot de gratis games die je in de afgelopen maanden kon claimen in de Stadia-winkel, inclusief Destiny 2. Vervolgens kan je blijven gamen met Stadia zodra je games koopt in de winkel. Heb je al spellen gekocht? Dan blijven die natuurlijk ook toegankelijk.

Eerder verklaarde Phil Harrison, Googles vice president, dat Stadia Base ook "in de komende maanden" naar alle gamers wordt uitgerold, maar wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Houd er rekening mee dat je Stadia Pro-abonnement automatisch wordt verlengd als je geen actie onderneemt. Ga jij je abonnement verlegen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'