Cover-afbeelding

Gerucht: Stadia komt op 12 november naar Nederland

De lanceringsdatum voor Google Stadia is gelekt. Volgens een gerucht zouden de Stadia-controllers op 12 november naar Nederland komen. Er is ook een nieuwe, groene wasabi-kleur beschikbaar.

Wasabi-controller beschikbaar

De controller voor Stadia is beschikbaar in de kleuren 'duidelijk wit' en 'gewoon zwart', dat vertelt ook de ondersteuningspagina. Heb je de Founder's Edition bestelt, dan krijg je een speciale, donkerblauwe variant. Toch zagen we eerder op beelden over Stadia nog een andere kleur opduiken - genaamd Wasabi - en die kleur is nu ook voor 69 euro beschikbaar in de Google Store, net als de andere controllers.

De Wasabi-kleur was in sommige regio's al beschikbaar, maar Google maakte recent recent op Twitter bekend dat nu in alle landen waar Stadia verkrijgbaar is de nieuwe controller te zien is in de Google Store. Natuurlijk krijg je hem nog niet meteen toegestuurd, want Stadia verschijnt pas in november.

Lancering op 12 november?

Interessant is daarom dat met de lancering van de Wasabi-controller in de Canadese Google Store een tijdlang een concrete levertermijn te zien was, namelijk van 12 tot 13 november. Dat blijkt uit screenshots die recent op Reddit werden gedeeld. Het gaat meer dan waarschijnlijk om een fout, want later was opnieuw 'november' te zien. De gelekte leveringsdatum duidt dus er mogelijk op dat Google een lancering plant op 12 november. Dat nieuws werd nog niet bevestigd.

Vermoedelijk krijgen we tegen die tijd nog een nieuwe Stadia Connect, De laatste vond in augustus plaats, en Google toonde toen vooral de nieuwe games die naar zijn cloud-gaming-platform komen. Voorlopig blijft het nog wachten op officiële beelden van de applicatie, de webshop en de gebruikersinterface, en mogelijk zullen die het onderwerp zijn van een volgende Stadia Connect. Wanneer we die mogen verwachten, is nog niet bekend.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'