Cover-afbeelding

Stadia toont je screenshots en video's van games nu in Chrome

Stadia kan je screenshots van games en video's nu tonen via de Stadia.com-website. je kan van daaruit de screenshots opslaan of ze verwijderen.

Screenshots in Chrome

Heb je brutaal drie guardians van het vijandige team neergehaald in de 'crucible' van Destiny 2'? Misschien ben je net door een moeilijk gedeelte geraakt in de game Gylt? In zo'n gevallen wil je dat het liefste vereeuwigen met een leuke screenshot of een video van je gameplay.

Je kan nu je screenshots en videoclips bekijken via de Stadia.com-website, dat bevestigt het Stadia-team in een tweet. Ga daarvoor naar 'https://stadia.google.com/captures' om al je huidige video's en screenshots te bekijken. Als je een screenshot aantikt, krijg je de mogelijkheid om die op je computer te bewaren of te verwijderen.

Screenshot Chrome Farming Simulator

Screenshots op je telefoon

Je kon je screenshots eerder al terugvinden in de Stadia-app op je telefoon van waaruit je ze kan bekijken of verwijderen. Er is nog geen manier om ze van daaruit op je telefoon te bewaren of ze te delen met vrienden, tenzij je natuurlijk met je telefoon een screenshot maakt van een screenshot en die vervolgens deelt.

Screenshots telefoon Farming Simulator

Hoe maak je screenshots?

Je kan een screenshot maken met de Stadia Controller als je op je tv speelt of met de F12-toets op je toetsenbord. Je tikt één keer kort op de knop voor een gewone screenshot en als je de knop langer dan één seconde vasthoudt, dan neemt Stadia een videoclip op die 30 seconden duurt. Houd er rekening mee dat je maximaal 100 clips tegelijk kan bewaren, maar het aantal screenshot dat je kan bewaren is wel onbeperkt.

Kijk jij ernaar uit om je screenshots in Chrome te kunnen bekijken? Laat het ons weten in de reacties en in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien77 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'