Cover-afbeelding

Philips wil Stadia standaard meeleveren bij premium televisies

Google Stadia moet standaard in je nieuwe Philips TV zitten, zodat je binnen enkele seconden kunt gamen in je woonkamer.

Is Stadia eindelijk het gaming succes voor Philips?

Philips is in onderhandeling om Stadia standaard mee te leveren met premium televisies. Dit maakte Piotr Herod, product manager bij TPVision, merkhouder voor onder andere Philips televisies, bekend in een gesprek met Emerce in Berlijn.

Herod noemt Stadia een voor de handliggende keuze, en hoopt begin 2020 meer te kunnen vertellen omtrent een mogelijke samenwerking. Philips moest eerder twee samenwerkingen stoppen met game aanbieders op. OnLive stopte in 2015 na een flinke schuldenlast en opvolger Gamefly stopte onverwachts in 2018. Herod vindt gaming een belangrijk onderdeel van het entertainment dat TPVision zijn klanten kan bieden op het Android TV Platform.

Stadia Controller

Foto: Android Authority

Op dit moment is TPVision ook in onderhandeling om Disney en Apple op hun videodiensten te laten draaien, om deze aan te kunnen bieden op hun premium televisies. “We zijn de op twee na grootste tv-fabrikant van Europa, dus het is logisch dat ze met ons praten”, zegt Herod.

Google Stadia zou een ideale partner zijn voor de fabrikant, aangezien de software binnen een paar seconden de beste games kan laden op hun systemen. Daarnaast draait Android software al op de televisies, waardoor de link met Google snel is gelegd.

  • Nick Nijland

    Nick Nijland7 artikelen