Cover-afbeelding

Philips onthult smart tv's met Gaming Mode voor Stadia

Philips heeft een reeks televisies voorgesteld die werken met Google Stadia via een Gaming Mode, die latency met de helft moet verminderen bij een select aantal modellen.

Philips smart tv's

Philips komt met een nieuwe reeks smart tv's die speciaal zijn uitgerust voor Stadia. De 'Gaming Mode' zoals deze heet, moet latencyverminderen met 50 procent tijdens het spelen. Philips optimaliseerde de netwerkhardware van de televisies om zo de prestaties te verbeteren.

Lees ook:

Latency is vertraging die optreedt tijdens het spelen die je ook opmerkt als gamer. Het treedt onvermijdelijk op door de vele stappen die je verbinding aflegt van jouw router thuis tot aan Googles datacenters waar de game draait. Doordat cloud-gaming je netwerk extra belast, is er net iets meer latency dan wanneer je speelt op console of pc. Onze redacteur Alwin vergeleek zelf het verschil in latency tussen zijn PS4 en Stadia.

Stadia interface en verpakking

Philips 5909 Series

De nieuwe reeks tv's met Gaming Mode heet de '5909 Series', die voor het eerst zijn getoond tijdens de Consumer Electionics Show in Las Vegas. Dat is een techbeurs waar nieuwe producten worden aangekondigd. De televisies zijn beschikbaar in formaten tussen 43 en 75 inch, maar de kostprijs van de apparaten zijn nog niet bekend.

De Gaming Mode zal werken voor Stadia, maar Philips wil ook latency voor consoles en andere platformen verminderen. Eerder werd al bekend dat Philips zijn toekomstige slimme televisies met Stadia wil leveren.

Laat van je horen!

Wat denk jij van een televisie die geoptimaliseerd is voor sterke netwerkprestaties en cloud-gaming? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel en laat ook van je horen op de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'