Cover-afbeelding

Oud-Ubisoft-medewerker naar Stadia Games & Entertainment

Een oud-Ubisoft-medewerker, Benjamin Nicholas, gaat bij Google Stadia Games & Entertainment aan de slag als een concept-artiest. Hij werkte onder ander aan Watch Dogs en Halo 5.

Creatieve geest

Benjamin Nicholas heeft op zijn Twitterbekendgemaakt dat hij Ubisoft verruilt om aan de slag te gaan bij Google's First Party-studio (waar games worden ontwikkeld voor Stadia) Stadia Games & Entertainment.

Dat doet hij als 'first concept artist' en hij liet al weten erg blij te zijn met de nieuwe kans: “Hey allemaal, ik heb een aankondiging. Na drie jaar verlaat ik Ubisoft; omdat ik de eerste concept-artiest ben die gehuurd is door Google Stadia first party! Ubisoft is een geweldige ervaring geweest en ik ben heel dankbaar voor mijn tijd daar”, schreef Nicholas in zijn tweet.

Benjamin Nicholas werkte onder meer aan Watch Dogs, Halo 5 en Halo Wars 2 en zal nu dus de artwork voorzien van titels die door Google's first party-studio worden ontwikkeld.

benjam

Concreet bestaat de studio waar Nicholas aan de slag gaat uit een team van Assassin's Creed-ontwikkelaars. De studio bevindt zich in Montréal, Canada en werd door Jade Raymond opgericht. Zij produceerde onder meer Assassin's Creed, Splinter Cell en Watch Dogs.

Andere mederwerkers van de studio zijn bijvoorbeeld Francois Pelland, uitvoerend producent aan Assassin's Creed Syndicate bij Ubisoft Quebec en Sébastien Puel, uitvoerend producent van Assassin's Creed.

benjamin nicholas google stadia first party

Hier kan je wat concepten bekijken die Benjamin Nicholas maakte en plaatste op zijn website. De artiest komt uit België en werkte naast bij Ubisoft ook bij 343 Industries, Creative Assembly en zelfs bij Adidas.

Wat vind jij van de concepten die Nicholas maakt? En aan welk type games zie jij hem werken? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!