Cover-afbeelding

NVIDIA GeForce Now cloud-gaming verlaat bèta, goedkoper dan Stadia

De cloud-gamingdienst NVIDIA GeForce Now gaat open voor het grote publiek. Er is een gratis formule van de dienst en een betalende formule die goedkoper is dan Stadia Pro, maar er zijn ook verschillen.

NVIDIA GeForce Now

GeForce Now was al jarenlang beschikbaar als een bèta met beperkte toegang, maar de deuren worden nu opengesteld voor alle gamers. NVIDIA, de fabrikant die bekend staat om zijn videokaarten, pakt daarbij uit met zijn gameservers die ray-tracing-technologie ondersteunen en je kan gamen op een pc met Windows 10, macOS of een telefoon.

Lees ook:

Beperkte gamebibliotheek

Het meest opvallende verschil met Stadia is dat GeForce Now gamers toestaat om hun eigen bibliotheek aan games te gebruiken en te streamen op de servers van NVIDIA, al zijn games van bepaalde uitgevers niet aanwezig.

Je kan geen spellen spelen van Capcom, EA, Konami, Remedy, Rockstar en Square Enix, dus een topgame als Grand Theft Auto V ontbreekt. Daarnaast zijn er ook meer dan 1000 games die met GeForce Now werken, maar niet lokaal op de servers draaien, dus elke keer als je wil spelen moet je eerst het spel volledig downloaden.

NVIDIA GeForce Now

Full HD

Je kan GeForce Now gebruiken als een internetverbinding hebt van minstens 15 Mbps en als je in de maximale Full HD-kwaliteit wil gamen heb je minstens 30 Mbps nodig. Anders dan bij Stadia is gamen in 4K dus nog niet mogelijk op NVIDIA's dienst.

Maar er zijn nog meer beperkingen, want telkens als je wil spelen, moet je eerst toegang krijgen tot de dienst en afhankelijk of je een betalende abonnee bent of niet kan dat langer duren. Daarnaast beperkt NVIDIA ook de tijd waarin je aan één stuk kan gamen.

NVIDIA GeForce Now

Prijsmodellen

Met de gratis formule van NVIDIA GeForce Now krijg je standaard-toegang en het zou gemiddeld een halfuur duren alvorens je kan beginnen spelen. Daarbij kan je ook maximaal één uur aan een stuk gamen.

NVIDIA GeForce Now

Wie 5,49 euro per maand betaalt, krijgt 'priority-toegang', en het zou gemiddeld 5 tot 10 minuten duren voor je kan gamen en je kan ook zes uur aan een stuk spelen. NVIDIA GeForce Now laat gamers maandelijks 5,49 euro betalen gedurende 12 maanden, maar je kan met de dienst laat drie maanden gratis gamen.

Laat van je horen

Wat denk jij van het concept van NVIDIA GeForce Now? Spreekt het goedkopere prijskaartje jou aan of word je vooral afgeschrikt door de beperkingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Geef ook je mening in onze PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'