Cover-afbeelding

Justin Uberti wordt hoofd van Stadia Engineering in Seattle

Justin Uberti wordt hoofd van Stadia Engineering in Seattle. De maker van WebRTC voegt zich bij het Google Stadia-team.

Nieuwe dienst, nieuwe kansen

Google Stadia maakt het mogelijk om de beste games direct te streamen uit een datacenter van Google. Dat is alleen mogelijk dankzij technologische hoogstandjes van de afgelopen jaren, waaronder WebRTC. Dat is een technologie, bedacht door Justin Uberti, die het mogelijk maakt om real-time-communicatie te hebben op het web, zonder plug-ins. Die technologie zit achter bijvoorbeeld Facebook Messenger.

Uberti voegt zich nu bij het Stadia-team in Seattle als hoofd van engineering. Hij sprak tijdens GDC in maart over Google Stadia (via 9to5google) waar hij vertelde dat 8K 120FPS gameplay naar de dienst zal komen op termijn. “Stadia staat voor een interessant scenario voor het WebRTC-platform”, vertelde Uberti.

uberti stadia seattle

Op Twitter deelde hij zijn standpunt met betrekking tot Google Stadia en zegt hij dat er nog zaken te verbeteren zijn, maar dat de dienst “een heel interessante kans biedt om gaming te innoveren in een nieuw gebied, Cloud Gaming. Er is natuurlijk nog veel te verbeteren, maar we hebben een geweldige roadmap klaarstaan met een paar prachtige kansen in het vooruitzicht. Ik heb zin om aan de slag te gaan”.

De overstap van Uberti naar Google Stadia betekent dat hij stopt met zijn taken die hij eerst had bij Duo en Messages. Hij zal nog wel betrokken blijven bij WebRTC, voordat Uberti bij Google aan de slag ging was hij negen jaar lang actief bij AOL Instant Messenger, tot 2006.

Bekijk hier waar de speciale Stadia Pop Ups verschijnen tijdens de feestdagen en Metro: Exodus is de volgende titel die op de streamingdienst is verschenen. Welke titels wil jij graag op Stadia zien? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!