Cover-afbeelding

Google Stadia 2.2 met zoomen op captures, Assistant en meer

Google Stadia heeft een eerste update van het jaar gekregen, die bracht verbeteringen met zich mee zoals zoomen op screenshots en de Assistant.

Versie twee punt twee

De 2.2 update van Stadia heeft in de bestanden van de update mogelijk hints gegeven op toekomstige features of functionaliteit van de streamingdienst voor videogames. Let wel dat het slechts speculatie is totdat Google het officieel aankondigt of dat de features daadwerkelijk live gaan. Via 9to5google.

StadiaHead

Inzoomen op captures en screenshots zijn momenteel nog niet echt te gebruiken op Stadia, je kan ze maken via de browser en Chromecast-applicaties, maar meer dan dat nog niet. Delen, exporteren of inzoomen om een beter idee van de details te krijgen, zit er niet in. Update 2.2 brengt zooms naar de screenshots.

Ook moeten Android-gebruikers zonder problemen kunnen screenshotten dankzij de update, dat kan niet in bepaalde delen van een game.

pixel op smartphone android ios app

Google Assistant-ondersteuning, als een van de hoofdfuncties van Stadia, er is een eigen knop voor op de controller, konden gebruikers nog bitter weinig met de Assistant-knop. Die wordt nu slechts gebruikt om een game mee te starten via Chromecast op Stadia. Nu zou dat ook voor Android-gebruikers moeten kunnen.

Achievements worden makkelijker om te navigeren, Android-gebruikers konden dat bijvoorbeeld helemaal niet. Dat gaat nu anders, de voorbereiding voor een beter navigatiesysteem voor de Achievements lijkt ontwikkeld te worden.

Wat zie jij graag terug qua functionaliteit op Google Stadia? Laat het ons hieronder weten of op Facebook. Check hier ook al de plannen die Google voor Stadia heeft dit jaar en hier kan je zien wat jij kan doen om je input lag tegen te gaan.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!