Cover-afbeelding

Google Stadia heeft WiFi nodig bij launch, ook op Pixels

Google Stadia heeft WiFi nodig om op telefoons te kunnen gamen bij de launch, ook op de pas aangekondigde Google Pixel 2 en 2 XL.

Mobiele data, smartphones en meer is voor later

Google heeft bekendgemaakt dat Stadia games kan streamen via WiFi bij de launch en niet over mobiele data, ook niet op de Google Pixel 4 en 2 XL. Dat vertelde Rick Osterloh, hardware chief bij Google, bij The Vergecast.

Het bedrijf legde uit dat het hiervoor kiest om “ervoor te zorgen dat Stadia Founders de best mogelijke ervaring hebben bij de launch met een WiFi-verbinding”, tegen 9to5google. Momenteel staat er bij het 'on a phone'-kopje dat er een 'betrouwbare WiFi-verbinding' nodig is van 10Mbps minimum, meer wordt er niet gezegd. Osterloh zei er wel snel bij dat dit gaat om benodigdheden bij de launch.

Als we dit nieuws naast de recente berichten leggen dat de Stadia Controller alleen draadloos werkt met Chromecast op televisietoestellen, is het duidelijk dat Google wil dat de streamdienst eerst op TV's wordt gebruikt.

Het is mogelijk om te spelen op je mobiel of een laptop, maar dan heb je een USB-C-kabel nodig die de controller verbindt én een actieve WiFi-verbinding. Osterloh vertelt over Stadia op TV's vergeleken met Stadia op kleinere schermen: “Er is niet veel anders behalve dat het scherm kleiner is, alles functioneert hetzelfde. Het is best immersief.”

Google Stadia komt uit op 19 november 2019 en lees hier de eerste indruk van tijdens Gamescom 2019.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!