Cover-afbeelding

Google Stadia: Vice President geeft informatie over trials, controllers en meer

Tijdens een Google Stadia podcast, Stadiacast, sprak de Vice President van Google Stadia, John Justice, over meer details van de streamdienst. Wij zetten het belangrijkste op een rijtje.

Geen Gyro, wel cross-saves

De Stadiacast ging onder meer over gametrials die na de launch naar het platform komen, daar lees je hier alles over. Maar John Justice, VP en 'head of product' van Google Stadia, vertelde veel meer over de komende streamdienst voor videogames.

google stadia controller clearly white

Over de controller vertelde Justice dat er geen 'gyro controls' in zitten, dat betekent dat de controller geen beweging in de echte wereld zal detecteren zoals bij onder meer de Nintendo Switch het geval is. Daar zijn twee redenen voor, ten eerste vragen gameontwikkelaars niet naar zulke controllers omdat ze de games niet bouwen met het idee dat gyro nodig is en Google wil de kosten van de hardware drukken. Over batterijduur was Justice kort: “Langer dan die van de PlayStation 4 DualShock maar niet zo lang als de Switch Pro-controller”.

Ook ging het gesprek over de komst van 'family sharing' oftewel het delen van je abonnement binnen je eigen familie. Die optie komt naar Stadia toe en dat zal “ergens begin volgend jaar zijn” als we John Justice moeten geloven. Hetzelfde geldt voor 'Parental Controls'.

Google Stadia concept

Ten slotte werd het 'hot topic' van momenteel aangehaald, cross saves en mods. Volgens Justice zullen mods zeker toegelaten worden op Google Stadia maar hij zegt wel dat het aan de ontwikkelaars is om dat te bepalen want “voor sommige games is dat logisch, voor andere niet”.

Cross-platform saves moeten op elke game ondersteund worden als het aan de tech-gigant ligt. Volgens Google's visie is dat een essentieel aspect van next-gen gaming. Google Stadia heeft een releasedatum en Phillips gaat bij bepaalde televisietoestellen een Stadia meeleveren. Wil je weten wat Stadia nu precies is? Kijk dan hier.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!