Cover-afbeelding

Google Stadia werkt ook op telefoons met roottoegang

Games streamen via Stadia is voorlopig alleen nog mogelijk in de Chrome-browser, op smart tv's of op een Pixel-telefoon. Nu heeft iemand Stadia werkend gekregen op andere telefoons met roottoegang.

Google Stadia

Je kan momenteel Stadia-games streamen via de Chrome-browser op je desktop, smart tv en de Google Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a of Pixel 4. Google wil daar in de toekomst andere Androidsmartphones, Androidtablets en Android TV aan toevoegen. Je kan nu dus helaas nog niet, zoals Google het voor ogen heeft, overal gamen, maar voor telefoons met root is er wel goed nieuws.

Deze geroote telefoons kunnen nu ook Stadia-games streamen mits ze voldoen aan de volgende eisen:

- minimaal Android 6.0 Marshmallow draaien

- de Stadia-app geïnstalleerd hebben

- geroot zijn via Magisk

Een telefoon met root geeft je systeem bepaalde toegang zodat je zaken aan kunt passen waar je anders niet bij kunt komen. Magisk is een populaire root-methode voor Android die je daarbij kan helpen.

Lees ook:
Google Stadia

Stappenplan

Voldoe je aan alle vereisten en heb je ADB-toegang op je desktop? Dan kun je via dit stappenplan Stadia werkend krijgen op elke Androidtelefoon. Je laat de streamingdienst namelijk denken dat de games naar een Pixel 4 worden gestreamd terwijl dit helemaal niet het geval is natuurlijk.

Wil je niet wachten op Google en meteen Stadia op je Samsung, OnePlus of andere telefoon spelen? Dan is het stappenplan voor jou de beste keuze. Uiteraard hopen we dat Google Stadia snel voor andere telefoons geschikt maakt, zodat deze omweg niet meer nodig is. Root komt namelijk met de nodige risico's.

Wat ga jij doen? Stadia spelen op een geroote telefoon of wachten? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep.

  • Claudia Rahanmetan

    Claudia Rahanmetan9 artikelen

    Ik leef voor Android, sushi en gif'jes.