Cover-afbeelding

Google test Stadia op andere smartphones dan Pixel

Google wil gebruikers met een Android-telefoon ook de mogelijkheid bieden om Stadia op de smartphone te spelen. Sommigen claimen dat al te kunnen.

Smartphones, alle smartphones

Google Stadia was als streamingdienst voor videogames al speelbaar op de Pixel smartphones, de Pixel 4XL. De bedoeling is echter dat Stadia op alle Android smartphones te gebruiken wordt en volgens StadiaSourcezijn er berichten dat sommige gebruikers daar al in slagen.

pixel op smartphone android ios app

Verschillende berichten komen naar buiten van gebruikers dat Google hen de mogelijkheid heeft geboden om Stadia te spelen vanuit de applicatie voor Android, en dat dus op niet-Pixel-telefoons.

Spelers krijgen de optie om via de Stadia app te spelen en vervolgens moeten ze zich verbinden met een Stadia of een third party-controller. Voorlopig lijkt het erop dat slechts één speelsessie is toegestaan voordat de verbinding wordt verbroken, aldus stadiasource.

pixel op smartphone android ios app

Google bevestigde nog niets en liet zich nog niet uit over deze ontwikkelingen, het zou kunnen dat het om een uitgebreide testfase gaat, of dat het simpelweg een bug is in de applicatie. We zullen er pas achterkomen wanneer Google erover communiceert.

Dat Google Stadia naar alle smartphones moet komen, werd duidelijk bij de aankondiging van de streamingdienst van de techgigant. Zelfs op iOS-apparaten moet Stadia voor cloud gaming gaan zorgen, maar om te beginnen werd er besloten om smartphone gaming slechts op de Pixels te lanceren.

pixel op smartphone android ios app

In ander Google Stadia-nieuws is een Belgische concept-artiest overgestapt van Ubisoft naar de first-party-studio van Stadia in Montréal en hier kan je lezen hoe je Stadia crossplay kan spelen.

Zie jij de toekomst van gaming op het smartphone-scherm gebeuren? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!