Cover-afbeelding

Google wil gratis proefperiode Stadia na launch

Google heeft aangekondigd dat het na de launch van Google Stadia een gratis proefperiode wil lanceren van de streamdienst om 'het algemene publiek de dienst te laten proeven'.

De vraag is 'wat doen we na de launch?' - John Justice

John Justice, Vice President van Google en head of product van Stadia, sprak met StadiaCast en vertelde daar dat gratis proefperiodes een hoge prioriteit zijn voor de streamdienst van games. Hij vertelde onder meer dat er 'een paar maanden' na de launch van Google Stadia een gratis proefperiode wordt gelanceerd zodat 'het algemene publiek van de dienst kan proeven'.

John Justice VP Google Head of Product Stadia

“We kijken hoe we zoiets het beste kunnen doen, zoals je verwacht is het ongelooflijk druk zo vlak voor de launch”, zegt Justice. “De vraag is namelijk 'wat doen we na launch?' proefperiodes staan op de lijst van mogelijkheden.”

Op de vraag of zulke gratis 'trials' voor betalende abonnees zijn of ook voor nieuwe klanten had Justice het volgende te zeggen: “Beiden eigenlijk, als je naar ons plan kijkt, willen we zo veel mogelijk mensen bereiken. Je wil dat mensen, of ze nu wel of geen Stadia-abonnement hebben, zo veel mogelijk nieuwe games laten proberen, nieuwe dingen die je nog niet hebt geprobeerd.”

Google Stadia concept

Google Stadia komt in november van dit jaar uit en als je direct bij launch wil spelen, kan je de Founder's Edition pre-orderen. Weet je niet of jouw internetverbinding Stadia aan kan? Check het hier en vergeet niet de hands-on indrukken van Nick op Gamescom 2019 te lezen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!