Cover-afbeelding

Google Stadia: Berichten over oververhitte Chromecasts bij gebruik

Redditgebruikers klagen over oververhitte Chromecast Ultra's bij het gebruik van Google Stadia, voornamelijk games die lange speelsessies vragen zoals Destiny.

Geen vlekkeloze start

Op Reddit komen er steeds meer berichten van de Google Stadia Founder's Edition Chromecast Ultra gebruikers over de Chromecast die oververhit raakt na een lange speelsessie. Concreet schreef gebruiker armadeon7479 het volgende: “Ik was middenin een potje Destiny 2 toen mijn Chromecast het begaf en ik verbinding met het netwerk verloor. Toen ik hem ging ontpluggen was de Chromecast Ultra van de Founders Edition extreem warm.”

stadia inhoud

Daar kwamen al snel reacties onder van gebruikers die hetzelfde probleem hebben ondervonden en het lijkt vooral te gebeuren wanneer gamers langere tijd gebruik maken van de dienst. Veel gebruikers kampen met hetzelfde probleem, zo schreef imjustchillingman: “Mijn Chromecast werd al warm als ik Netflix streamde in 4K en vooral als dat lang duurde, dan viel die ook meermaals uit.” Het lijkt dus om een bestaand probleem te gaan waar Chromecasts mee te maken hebben.

Als we wat meer onderzoek doen, zien we dat oververhitting een bekend probleem is met Chromecasts. Het lijkt er echter op dat gamen het apparaat sneller warm maakt dan het streamen van andere content zoals films of series. De gebruikers zijn duidelijk ontevreden over deze ontdekking, vooral nadat er al verschillende features van Google Stadia misten bij de launch.

Google heeft nog niet gereageerd op de problemen met de Chromecast Ultra die bij de Founder's Edition werd geleverd van Google Stadia.

Wat denk jij voorlopig van Google Stadia? Onze redactie gaf al een voorspelling van de streamingdienst. Hier kan je lezen hoe jij je naam en avatar kan aanpassen voor Stadia en lees hier over de eerste exclusieve game voor de dienst: GYLT.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!