Cover-afbeelding

Google Stadia beschikbaar op Google Nest Hub via Pixel 4XL

Een Stadia-gebruiker is erin geslaagd om zijn Google Stadia te casten op zijn Google Nest Hub via de telefoon, misschien gaat Google deze feature ondersteunen.

Mogelijkheden

Op de subreddit-pagina van Google Stadia heeft gebruiker iwantgum een afbeelding geplaatst waarop te zien is dat hij Stadia streamt op zijn Google Nest Hub vanaf zijn telefoon. Dat is een feature die nog niet volledig wordt ondersteund door Google, maar gezien de reacties op de thread lijkt de community daar wel op te wachten.

stadia google nest hub pixel phone

Iwantgum legt uit dat hij via zijn Pixel 4XL “gewoon op de castknop drukte en zo mijn telefoonscherm kon spiegelen.” In zijn reactie legt hij verder uit dat er wordt gespiegeld en niet daadwerkelijk wordt gecast. “Ik hoop dat ik in de toekomst kan casten zodat ik mijn telefoon nog kan gebruiken”.

Een marathon, geen sprint

Omdat het niet om een volledig geïntegreerde feature gaat, zien we ook een aantal reacties van gebruikers waarbij deze feature niet werkt. Zo schrijft gebruiker herfendotcom dat hij niet kan caster/spiegelen met zijn Pixel 3XL of meldt HeroLite dat er te veel vertraging opduikt wanneer hij het probeert.

pro controller 2

Het lijkt erop dat we nog even moeten wachten op de volledige ondersteuning van Google voor ook de kleinere schermen. Via redditgebruiker Erynsen krijgen we wel een hoopvol bericht mee, hij schrijft namelijk: “Vanaf wanneer Google ondersteuning gaat bieden voor zulke schermen komt er een instappunt dat zo laag is dat het meer dan alleen casual gamers zal aantrekken.”

We zijn benieuwd of zijn visie inderdaad waarheid zal worden, wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties hieronder of in onze Facebook-groep!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke116 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!