Cover-afbeelding

Google kondigt Stadia Makers aan tijdens Google for Games Developer Summit

Google heeft tijdens de Google for Games Developer Summit het nieuwe Stadia Makers aangekondigd, dat is een manier om uit te geven voor de ervaren, onafhankelijke game-ontwikkelaars.

Naar de persen!

Stadia Makers is een manier van Google om onafhankelijke ontwikkelaars een makkelijke manier te bieden om games voor de streamingdienst voor videogames te maken. Het werkt daarmee samen voor Unity.

stadia controller

In een blogpost op de Stadia website staat de aankondiging te lezen en het statement luidt: “Sinds de launch in november 2019 hebben ontwikkelaars meer dan 30 games en 60 updates op Stadia gebracht. We werkten met honderden van jullie en kunnen niet blijer zijn met de 120 games die dit jaar alleen al moeten komen”.

Tijdens die vroege launch-periode kreeg Google naar eigen zeggen veel meer aanvragen van studios om er deel van uit te maken dan verwacht. Via Stadia Makers kan het nu een stuk meer onafhankelijke studios aan.

unity 2

“Dank voor jullie ambitie, geduld en steun. Nu we verder zijn hebben we nieuwe tools en partnerschappen die ons toestaan om met meer onafhankelijke studios te werken. Stadia Makers werkt met Unity, een team dat een lange geschiedenis heeft met het bouwen van nieuwe platforms en games.”

Stadia Makers zal technische ondersteuning bieden via de experten bij Unity, dat is om de ontwikkelaars te helpen met het halen van de alpha, beta, certificatie en releasedata.

Ook wordt er gratis ontwikkelingskits uitgedeeld en is er een financiële ondersteuning voor diegenen die over meerdere platforms ontwikkelen en Stadia zal een deel van die kosten compenseren.

unity

Verder is Google Stadia op zoek naar ontwikkelaars die hun game bouwen op Unity 2019.3 of een latere versie en die in 2020-2021 willen uitkomen met de game. Voor ontwikkelaars kan het interessant zijn dat Stadia SKU het initiële bereik van de game kan vergroten op de releasedag.

Stadia-app

Google Stadia Makers is dus de manier voor ontwikkelaars om op een toegankelijke manier games uit te brengen op de streamingdienst van Google. Het zal ook helpen met het plan dat Stadia heeft om maar liefst 120 games uit te brengen dit jaar.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!