Cover-afbeelding

Google Stadia: wat kost het?

Google Stadia komt in veertien landen uit waaronder Nederland en België, Stadia Pro kost je tien euro per maand, Stadia Base werkt anders.

Streamen in 4K, meer dan dertig titels, betaalbaar?

Google Stadia wordt in veertien landen uitgebracht waaronder Nederland en België in november. Welke opties heb je als je een abonnement wil nemen op de streamingsdienst voor videogames? Google maakte alvast twee opties bekend: Stadia Pro en Stadia Base.

Stadia Pro

Stadia Pro kost je tien euro per maand en daarvoor kan je onbeperkt gratis spelen op een 4K-resolutie met 60 fps met 5.1 surround-geluid. Dat betekent echter niet dat je direct alle games op je account hebt staan, in tegendeel.

Je abonnement laat je toe om je aangeschafte games te kunnen spelen, je moet dus apart betalen voor de games. Besluit je om je Pro-abonnement op te zeggen, dan blijven de games wel gewoon op je account staan en dus speelbaar.

Stadia Base

Stadia Base is de gratis optie die bij de streamdienst zit. Je kan met dit abonnement in 1080p streamen, de games moet je net zoals bij Stadia Pro los kopen.

Kosten Google Stadia

Stadia Founder's Edition

De Stadia Founder's Edition is volgens het perfecte pakket om te beginnen met Stadia. Dit pakke bevat een Chromecast Ultra om in 4K te streamen en een Stadia-controller.

De Founder's Edition kost 129 euro in koop je in de Google Store De Stadia-controller en Chromecast Ultra worden vanaf november verzonden. De controller kun je ook los aanschaffen. Dan kost hij 69 euro.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!