Cover-afbeelding

Google Stadia: Gezinsdashboard hint naar komende features

Het gezinsdashboard dat Google Stadia-gebruikers kunnen zien via de Stadia-app is momenteel nog niet beschikbaar, maar wijst op mogelijke toekomstige features.

All in the family

Er is een gezinsdashboard op Google Stadia dat gebruikers toestaat om meerdere e-mail-adressen toe te voegen aan één Stadia-apparaat. Dit is de plek waar alle instellingen voor een gezinsaccount kunnen worden ingesteld, momenteel is er echter nog weinig mogelijk via families.google.com.

swtadia

Ouders van kinderen kunnen er bijvoorbeeld instellen dat er een goedkeuring moet worden gegeven om bepaalde aankopen te doen of ze kunnen meerdere accounts toevoegen en de activiteit controleren. Op Android-apparaten is er via Google Play te zien wat er allemaal gebeurt.

stadia stadia permoiere

Hoe 'family sharing' precies in zijn werk zal gaan is nog onduidelijk. We weten wel dat er een Stadia-account voor kinderen gemaakt kan worden via de Google Family Group. Je moet er dan wel voor zorgen dat jouw account daar de hoofdgebruiker van is, de 'Family Manager' of de 'Head of Household'.

Tijdens zo een setup kan de hoofdgebruiker bepalen welke features er beschikbaar zijn voor het kind en dat ze niet zomaar een betaalmethode kunnen selecteren zoals de credit-kaart van de hoofdgebruiker zonder dat die wordt geïnformeerd.

swtadia

Niet alles kan en mag

Beperkingen gaan van gameplay tot privacy en 'Publisher Consent'. Dat laatste betekent vooral dat de uitgever toestemming vraagt aan de hoofdgebruiker of deze kinderaccount vrienden mag maken in online games, parties kan joinen en dergelijke.

Wat vind jij van Stadia voor gezinnen? Is het handig om als ouder te kunnen controleren wat je kinderen doen? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook in onze Stadia-groep.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke82 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!