Cover-afbeelding

Kan je gameplay-clips opslaan via Google Stadia?

Google Stadia werd aangekondigd als streamingdienst voor videogames maar ook als veel meer, zo zou streaming-integratie worden toegevoegd net als YouTube-integratie.

Delen maar!

De vraag die dan rijst, is of je gameplay-clipjes al op kunt slaan via Google Stadia. Google's systeem laat het toe om bestanden over te zetten van de cloud naar bijvoorbeeld YouTube waar de video's privé of openbaar gedeeld kunnen worden. Alleen zijn die features nog niet allemaal beschikbaar.

Google Stadia werd aangekondigd als meer dan een gaming platform alleen. Het moest een echt ecosysteem gaan vormen om de bestaande gaming-gerelateerde systemen van Google samen te brengen, zoals bijvoorbeeld YouTube. Stadia laat gebruikers toe om direct via het platform te streamen en clipjes te delen, privé of openbaar.

stadia controller i made this challenge

Via Stadia's controller wordt dat makkelijk gemaakt via twee geïntegreerde knoppen, Google Assistant en Share. Als je een YouTube account hebt gesynct met Stadia kun je clipjes delen op jouw account.

Dus, wat is het probleem?

Wat is dan het probleem? Stadia Share is nog niet beschikbaar, dus voorlopig is het nog steeds een streamingdienst voor videogames en niet het ecosysteem dat werd aangekondigd tijdens GDC 2019. Google ziet Stadia echter als een langdurig project en rolt geleidelijk aan meer features uit richting de releasedatum van de Stadia Base-editie.

Google Stadia

Wanneer alle functionaliteit geïntegreerd zijn in Google Stadia wordt de Share-mogelijkheid waarschijnlijk zeer interessant voor streamers en andere content creators.

Denk jij dat Stadia het landschap gaat domineren na de release van de Base-versie? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke116 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!