Cover-afbeelding

Google Stadia naar Android TV in 2020

Tijdens de  International Broadcasting Convention in Amsterdam is aangekondigd dat Google Stadia volgend jaar ook naar Android TV komt, mogelijk met Android 11 R.

Stadia en Android in 2020

De  International Broadcasting Convention is een evenement dat zich voornamelijk op de TV-industrie richt. Google was van de partij om de nieuwste updates te geven met betrekking tot Android TV en om de roadmap voor het komende jaar te onthullen. Voor de komende twee jaar staat Google Stadia centraal.

Stadia moet dus ook speelbaar gaan worden op Android-apparaten, concreet Android TVs en smartphones. Het lijkt erop dat die ontwikkeling volgend jaar al wordt ingezet en zou samen kunnen vallen met de Android 11 R-update, alleen is dat niet bevestigd door Google zelf.

De release-cyclus van Android TV is anders dan bij smartphones dus zou Stadia pas een paar maanden later naar de televisies komen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!