Cover-afbeelding

Google Stadia brengt 4K-ondersteuning uit voor Chrome

Google brengt 4K-ondersteuning uit voor Google Chrome volgens een gesprek op Twitter met een gebruiker, er werd nog niets officieels aangekondigd.

De kleinste details

Google onthulde de plannen voor 4K-ondersteuning op Google Chrome voor Stadia tijdens de plannen voor de streamingdienst in 2020. Wanneer die ondersteuning precies komt is nog niet bekend, maar volgens een antwoord op Twitter wordt het in de 'komende maanden' uitgerold.

Het lijkt erom te gaan dat de ondersteuning langzamerhand beschikbaar wordt gemaakt voor de gebruikers, dat kan ook verklaren waarom niet alle gebruikers de functie kunnen gebruiken. Bovendien staat er in de plannen voor 2020 dat die feature in het eerste kwartaal wordt geïntroduceerd, dit is dus in feite een soft launch van de ondersteuning.

motorcross 3 supercross stadia

Eerder werd al verklaard waarom de games nog niet in zogenaamde 'native 4K' draaiden op de streamingdienst voor games. De grote titels zoals Red Dead Redemption 2 of Destiny 2 draaien op full HD en 1440p resolutie met 30 frames per seconde, waarna die geüpscaled worden tot 4K. Dat betekent dus dat er momenteel nog geen games op de dienst écht in 4K te spelen zijn, mogelijk komt daar verandering in tijdens dit eerste kwartaal van 2020.

Meer over Stadia te weten komen? Lees hier alles over de komende Stadia Base en bekijk hier al de tien beste games die de dienst te bieden heeft. Check hier ondertussen een lijst van games en in welke kwaliteit ze te spelen zijn.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!