Cover-afbeelding

Gratis Google Stadia voor nieuwe Verizon-klanten

Google werkt samen met Verizon, een Amerikaans telecom-bedrijf, en gaat nieuwe klanten een gratis Stadia-bundel cadeau doen.

Bundels en nog meer bundels

Zulke ontwikkelingen zagen we eerder al in het Verenigd Koninkrijk waarbij Google de handen met BT in elkaar heeft geslagen, dat meldt 9to5Google.

Verizon moet dat worden in de VS. De promotie wordt vanaf 29 januari gestart. Nieuwe klanten die een Fios Gigabit abonnement afsluiten krijgen de Stadia Premiere Edition, compleet met witte controller, Chromecast Ultra en drie maanden Stadia Pro.

Na die proefperiode moeten de gebruikers net als de rest zo'n tien dollar per maand betalen om nog van de dienst gebruik te maken. In een statement wordt uitgelegd wat de redenering is achter dit partnerschap, ook lijkt het erop dat Google op deze manier een grote doelgroep wil bereiken met deze streamingdienst voor games.

Het statement leest: "Google werkt samen met Verizon om een geweldige cloud gaming-ervaring te bieden en dat is een enorme stap voorwaarts voor de industrie", aldus Brennan Mullin als vice-voorzitter van Devices and Services partnerschappen bij Google. “Verizon is toegelegd om snel en betrouwbaar Fios-internet aan te bieden en dat past perfect bij Stadia als spannend en nieuwe cloud gaming-dienst, op die manier kunnen we een ongeëvenaarde gamer-ervaring bieden.”

In Nederland is er nog geen sprake van een samenwerking tussen Stadia en mogelijke telecom-bedrijven zoals Ziggo. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd voordat ook wij dergelijke bundels kunnen overwegen. Zou jij een bundel kopen omdat Stadia er bij zit? Laat het ons weten hieronder of op Facebook.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke116 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!