Cover-afbeelding

Google koopt indie-ontwikkelaar Typhoon Studios voor Stadia

Google heeft de indie-game-ontwikkelaar Typhoon Studios overgenomen. Het team zal verhuizen naar Googles gamestudio in Montréal waar ze zullen werken aan games voor Stadia.

Typhoon Studios

Google maakt nieuwe investeringen in Stadia om eigen titels voor het nieuwe gameplatform te maken. Het heeft daarvoor de ontwikkelaar Typhoon Studios gekocht, dat meldt Google in een blogbericht. Typhoon Studios isopgericht door Alex Hutchinson, dat is een ex-medewerker van Ubisoft die creative director was voor Far Cry 4.

Typhoon Studios is een kleine indie-ontwikkelaar met een paar dozijn medewerkers die binnenkort, in januari 2020, zijn eerste game 'Journey to the Savage Planet' lanceert. Dat spel game zal niet exclusief voor Stadia verschijnen, want het komt onder meer uit op de PlayStation 4 en Epic Games Store. Vervolgens zal het team wel samengevoegd worden met Googles eigen gamestudio: Stadia Games and Entertainment.

Exclusieve games

Google richtte in de Canadese stad Montréal onlangs een eigen studio op met aan het hoofd Jade Raymond, die net als Hutchinson een ex-Ubisoft medewerkster is. Raymond vertelde onlangs in een interview dat Google meerdere gamestudio's wil oprichten volgens een meerjarenplan. Zo zullen er elk jaar exclusieve games voor Stadia verschijnen en dat aantal zou elk jaar ook moeten toenemen. Al verwachte Raymond wel dat Stadia in het eerste jaar vooral exclusieve second-party-titels zal lanceren, zoals GYLT.

jade raymond head of stadia at google

Jade Raymond, hoofd van Stadia Games and Entertainment

Recent kwam Google ook met een extra Buddy Pass voor Stadia Founders. Zo kan een extra vriend drie maanden lang genieten van het Stadia Pro-abonnement waarbij Google maandelijks gratis games geeft. Stadia's winkel kreeg ook een reeks nieuwe games deze week, waaronder Borderlands 3, dat pas volgend jaar voor consoles beschikbaar zal zijn.

Laat van je horen

Vertel ons in de reacties onderaan dit artikel weten wat je vindt van Googles zet en de game Journey to the Savage Planet. Laat ook van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien77 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'