Cover-afbeelding

Google benadert mensen met Stadia pre-order voor onderzoek

Google heeft mensen, die Stadia hebben besteld, benaderd voor een onderzoek naar aanloop van

Wat wil je weten?

Dit is in lijn met het User Experience Research-programma dat Google ook al voor andere diensten en producten heeft en bestaat uit persoonlijke én virtuele ondervragingen. Bij Stadia werkt het bedrijf hiervoor samen met een derde partij die gebruikers direct zal benaderen. Vooral de mensen die de Founder's Edition of Premiere Edition besteld hebben, lijken de gewenste doelgroep. Dat meldt 9to5Google. Google Stadia heeft bovendien verschillende strategieën in petto voor Stadia-content.

google research stadiua user experience

In het bericht staat onder andere het volgende: Een deel van ons doel is om van Stadia het beste gaming-platform ooit te maken. We werken hiervoor samen met onderzoeksbureau Revelation die een online studie zal doen over jouw ervaring met Stadia.

Enquête

De eerste stap daarvan is een enquête waarin vragen worden gesteld over Stadia Founder’s Edition of Premiere. De vragen gaan onder andere over de levering ervan (of je het pakket al ontvangen hebt) en voor wie je het hebt gekocht (voor jezelf of iemand anders). Ook wordt er gepolst naar de mening van mensen die een bestelling geannuleerd hebben.

stadia game preview screens google montréal

Verder wordt er gekeken naar hoe handig de ondervraagden zijn met technologie en op welke apparaten ze gamen, denk aan laptops, consoles et cetera.

Gebruikerservaring verbeteren

Het lijkt erop dat Google vooral wil weten hoe het de gebruikerservaring van zijn nieuwe gamingplatform kan verbeteren, zodat het bedrijf deze met de lancering van Stadia Base, het gratis basisabonnement, komend jaar kan implementeren.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!