Cover-afbeelding

Google Assistant kan Stadia Games starten op Android en Chromebooks

Google Assistant kan Stadia Games starten op Android en Chromebooks, dat is een eerste stap in het doel van de Assistant-functie op Stadia.

In gesprek

Google Assistant kan Stadia Games starten op Android en Chromebooks, dat schrijft 9to5google. Het doel van Google met de Assistant voor Stadia is dat er direct Youtube-walkthroughs worden gesuggereerd wanneer je vast zit bijvoorbeeld.

Voorlopig kan dat nog niet, maar kun je wel games starten op Android of op Chromebooks.

gameplay clips sharing google stadia

Je kent de Google Assistant wel van 'Hey Google!' waarna je een vraag kan stellen aan je Google-apparaat, ook 'Play Destiny 2 on Livingroom TV' werkt als voice command. Dat bevel werkt nu ook op Android-smartphones, als je het bevel geeft, moet je even wachten voordat de applicatie wordt geopend en er een game in fullscreen wordt gestart.

Die functie werkt ook op Chromebooks , maar daar is het interessanter dat er ook een zoekfunctie beschikbaar is. De Assistant-knop, waar op andere apparaten de Caps Lock zit, opent de Assistant direct.

playa vista google stadia first party

Door je games zo op te starten hoeven gebruikers niet langer door een lijst games heen te zoeken naar wat ze willen spelen. Over games gesproken, Assassin's Creed Valhalla zal als eerste Assassin's Creed game op Stadia uitkomen. Ook is er een eerste stap gezet in draadloze controller-ondersteuning en kun je screenshots maken met die Stadia controller.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!